Cand ai preocupari precum construirea unei terase, a unui foisor, renovarea sau construirea aleilor din curte, diverse reparatii prin casa, curte sau gradina, ai nevoie de scule si unelte care sa te ajute sa-ti faci treaba in cea mai mare viteza. Pentru ce de cele mai multe ori, faci acele activitati doar in timpul liber, adica seara, cand revii de la serviciu, sau in weekend.
Mai jos, o lista cu cele mai utile 6 scule electrice
Bormasina cu acumulator
Una dintre cele mai folosite scule, si in constructii, si in reparatiile instalatiei electrice, si in montarea mobilierului, si in plasarea unui tablou - faci cam orice cu o bormasina fara fir.
Bormasina e cam prima scula electrica pe care o cumperi.
Polizor unghiular
Daca lucrezi cu lemn - ca vorbim de crearea unor piese de mobilier de la 0, sau de montat parchetul, sau ca vrei sa tai orice scandurica, cel mai usor lucrezi cu un polizor unghiular. Acesta poate fi cu fir sau cu acumulator. Pentru ca nu vorbim de un fierastrau circular de banc, ci de un polizor portabil la care se ataseaza un disc de taiere, nu polizare, cunoscut si sub denumirea de flex.
Surubelnita electrica
Inca o unealta din seria “nu pot sa cred ca m-am descurcat fara una pana acum”. Pana i se consuma bateria, ai insurubat deja mai mult decat ai putea face intr-o zi intreaga manual.
Ai observat vreodata ca noile piese de mobilier folosesc mai putine suruburi, dar mai mari? Si ca acestea nu mai sunt cu cap in “-” sau in cruce, ci au o gaura hexagonala, pentru inbus? Si ca, daca vorbim despre eurosuruburi, iti ia cam 2 minute sa insurubezi unul, cu inbusul care vine cu piesa de mobilier? Gasim astfel de suruburi la scaune de birou, birouri, mese, scaune de bucatarie, rafturi, biblioteci, paturi, cuiere, dulapuri. Si ne raman, de fiecare data dupa ce cumparam mobila, cate un inbus de la fiecare in parte. Si amintirea unor bataturi de la montaj. E, daca ai o surubelnita electrica cu acumulator, nu numai ca termini de montat mult mai repede, dar nici nu te chinui, si nici nu ramai cu basici la maini.
Masina de slefuit
Slefuitoarele sunt rotative, cu vibratii sau cu banda. De obicei, cele rotative si cele cu vibratii sunt foarte bune pentru pereti. Se folosesc dupa ce s-a aplicat gletul, si inainte de a se aplica amorsa si vopseaua lavabila, pentru a face peretii perfect drepti. Un slefuitor cu banda se foloseste de obicei la lustruirea suprafetelor din lemn, cum ar fi un parchet vechi sau piese de mobilier vechi pe care le reconditionezi. Este foarte indicat sa folosesti masti de protectie atunci cand le folosesti, altfel vei inspira si inghiti foarte mult praf sau rumegus fin.
Pistol de batut cuie si capse
De cate ori nu ti-ai dat peste unghie cand bateai cuie? Scapi de unghii negre si de galagia provocata de un ciocan atunci cand folosesti un pistol de batut cuie. Gasesti pistoale de batut cuie si capse electrice, cu acumulator sau cu aer comprimat. Pentru cele din urma ai nevoie de un compresor de aer. Cel mai ieftin de folosit este cel cu aer comprimat, dar cel mai usor de folosit este cel electric cu acumulator.
Fierastrau pendular
Multi dintre noi am invatat sa folosim un pendular in liceu. Foarte folositor atunci cand dimensionam placile pentru parchet, de exemplu. Multi prefera insa un polizor unghiular, fiind mai usor de manevrat si generand mai putine vibratii. Deci obosesti mai repede atunci cand folosesti un fierastrau pendular.
Masina multifunctionala de taiat cu oscilatii
Taie orice, chiar si in locuri cu acces limitat. De exemplu, poate taia o teava fara a fi scoasa din perete, sau o plinta deja montata. E o scula minune, care se manevreaza usor, nu necesita forta sau o precizie deosebita.