Tocatoare crengi & resturi vegetale

Afiseaza: 1-24 din 34 produse

 Filtre

Tocatoare de crengi si resturi vegetaleTocatorul de crengi semiprofesional este un utilaj folosit in gradina, la tocat crengi si tulpini in bucatele. Este util mai ales pentru ca lemnul gata tocat este mult mai usor de incarcat si transportat.

Aceste tocatoare de crengi si resturi vegetale sunt portabile: toate au roti, nu se conecteaza la retea, functionand cu benzina, sunt usor de ancorat in bena sau remorca, si au sub 100kg. Sunt construite pe sasiu metalic rezistent la socuri, iar carcasa metalica le protejeaza bine.

Grosimea maxima a lemnului de tocat variaza de la 50mm pentru cel mai mic tocator, la 25cm pentru dispozitivele de despicat busteni. De obicei folosesc motoare cu ardere interna, motiv pentru care nu se folosesc in interior. Sunt, insa, si cu motoare electrice - vezi dispozitivul de despicat busteni, ce se poate folosi si in incinte inchise.


La ce se utilizeaza un tocator de crengi?


Tocatorul de crengi este foarte util in gradina, pentru a marunti crengi si tulpini de maxim 50mm diametru (unele tocatoare au limita de 76mm diametru), dar se foloseste cu succes si la coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, orz, secara, lucerna, resturi furajere, paioase si chiar frunze.


Intretinerea unui tocator de crengi


In general, vei avea nevoie de:
  •  - Ungerea partilor mobile la intervale regulate
  •  - Schimbarea uleiului si a filtrului de ulei, conform manualului de instructiuni
  •  - Inlocuirea filtrului de aer
  •  - Inlocuirea bujiei
  •  - Verificarea si inlocuirea rolelor de concasare, cand este cazul.


Siguranta manevrarii unui tocator de crengi


Tocatoarele de crengi sunt utilaje ce pot cauza raniri serioase, daca cel care le opereaza nu este atent atunci cand il manevreaza sau foloseste. Respectati regulile de mai jos:
  •  - Nu fortati, introducand mai multe lemne si resturi decat poate tocatorul sa toace. Nu va grabi tocarea, iar discul concasor poate impinge lemnul inapoi, ranind operatorul.
  •  - Nu introduceti pietre, metale sau alte corpuri dure in tocator. Acestea pot ricosa si rani operatorul.
  •  - Atentie mare cand puneti mainile aproape de cuva tocatorului. Daca e nevoie sa impingeti materialele inauntru, folositi o creanga lunga, niciodata mana.
  •  - Folositi echipament de protectie pentru maini, ochi si cap atunci cand manevrati tocatorul de crengi. Nu purtati haine largi ce ar putea fi agatate si trase in interiorul tocatorului.
  •  - Nu folositi un tocator de crengi pentru a marunti cereale si furaje. Pentru a toca cereale, folositi o moara de cereale.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!