Batoze de Porumb

Afiseaza: 1-14 din 14 produse

 Filtre
Curatarea porumbului este o activitate importanta dupa recoltare. De obicei porumbul este curatat de catre femei, uneori si copii. Manual. Asta inseamna mult timp, o munca obositoare si cauzatoare de rani la palme si degete.

Din acest motiv, s-au inventat diferite dispozitive: fie pentru protectia mainilor in timpul curatatului, fie cu dinti (ciocanele) metalici, pentru a curata mai usor. Dar cea mai buna inventie este batoza de porumb.

Principiul de functionare este simplu: pe o parte se introduc stiuletii de porumb, bineinteles fara frunze. Pe alta parte ies stiuletii goi, iar pe iesirea principala ies boabele de porumb. Boabele de porumb ies intregi, nu macinate, ca in cazul unor mori de cereale.
 

Tipuri de batoze


In oferta RoUnelte gasiti batoze porumb electrice si masini de curatat porumb manuale.

Masina de curatat porumb manuala are o manivela (levier) pe care o persoana o invarte. Aceasta actioneaza o roata cu dinti (ciocanele), care intra fortat intre boabele de porumb de pe stiulete si le smulge. Stiuletii se introduc prin partea de sus, unde nu este cuva, ci doar un orificiu conic; in partea de jos cad cocenii, iar in lateral (in fata) este o mica rampa ce ghideaza boabele proaspat curatate catre recipientul ales - un sac, cos, cutie, etc. .

Batoza de porumb electrica functioneaza similar cu cea manuala, dar este actionata de un motor electric. Aceasta poate avea o rampa sau o cuva in partea de sus, pentru a nu introduce stiuletii manual, unul cate unul, ci mai multi odata, sporind eficienta.

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!