Gradini cu straturi inaltate - tot ceea ce ai nevoie sa stii

Gradini cu straturi inaltate -  tot ceea ce ai nevoie sa stii
Grădinăritul este cu siguranță unul dintre cele mai apreciate hobby-uri, necesitând nu doar îndemânare, ci și răbdare. Acesta devine pentru majoritatea oamenilor o metodă de deconectare de la stresul zilnic și reprezintă o plăcere pentru cei preocupați de aspectul grădinii.

Grădinăritul nu este însă o pasiune simplă sau ieftină. Din punct de vedere emoțional, acesta necesită dăruire, hărnicie, răbdare și perseverență. El este potrivit însă pentru persoane de orice vârstă, indiferent de timpul pe care s-au hotărât să îl dedice acestui hobby.

Frumusețea grădinăritului constă tocmai în faptul că este necesar să supraveghezi îndeaproape creșterea și dezvoltarea fiecărei plante. Mai mult, fructele sau florile reprezintă apogeul, un lucru minunat atunci când stai să te gândești să ele au atins acest stadiu datorită ție.

În ultimul timp însă, grădinile în straturi înalte capătă popularitate în rândul grădinarilor pasionați. Pentru a afla cum să îți amenajezi un astfel de colțișor și cum să ai grijă de casa si gradina, continuă să citești acest articol marca ROUnelte.ro
 

Avantajele unei grădini cu straturi înalțate


O astfel de grădină este nu doar mai avantajoasă, ci și mai ușor de îngrijit. Ea este recomandată mai ales persoanelor care nu dispun de mult spațiu, sau celor care nu beneficiază de pământ potrivit pentru grădinărit. Ele elevează aspectul întregii proprietăți și sunt mai ușor de îngrijit, putând fi ridicate la orice nivel pentru a evita durerile de spate cauzate de un efort constant. 

Grădinile cu straturi pot și umplute cu orice tip de sol, nisip sau pietriș și pot dispune inclusiv de orificii de drenare. Complet customizabile, le puteți construi cum vă doriți. Spațiile înguste sunt frumos evidențiate de astfel de ronduri de flori, creând interes vizual.
 

Cum construiești o grădină cu straturi înălțate?


Atunci când vine vorba despre materiale, sugestia noastră este să optezi pentru lemn, pe care să îl izolezi corespunzător, pentru a te bucura de grădina ta mult timp. Dimensiunile pot fi alese în funcție de spațiul de care depinzi, însă nu uita că dacă dispui de spațiu redus, nu vei putea planta o mare varietate.

Dacă vrei rezultate rapide, cel mai bine este să sădești direct răsaduri. Dacă nu te grăbești, atunci alege semințe. Pentru a-ți ușura munca, poți să te ajuți de semanatori manuale si plantatoare.

Construiește scheletul grădinii tale, pe care să o capsezi apoi plasă de sârmă. Peste aceasta trebuie să fixezi material impermeabil. Utilizarea acestuia te asigură că lemnul nu suferă în urma umidității excesive, iar plantele și rădăcinile nu vor crește în afara grădinii. 

După ce ai terminat construcția grădinii înălțate, alege pietriș pentru drenare, peste care să așezi pământ de calitate. Amestecă-l cu îngrășământ și nu uita să adaugi și mai mult sau mai puțin nisip, în funcție de plantele pe care vrei să le plantezi. Poți de asemenea să optezi pentru fertilizator lichid, care se diluează în apă. Acesta se folosește după ce s-au plantat răsadurile însă.
 

Cum se procedează cu plantele cățărătoare?


Legumele mai ales au nevoie de suport atunci când vine vorba despre creștere și rod. În cazul în care dorești să ai astfel de plante în grădina ta, poți alege să incluzi niște suporți de care să poți lega plantele. Acestea nu sunt nimic altceva decât bucăți subțiri și lungi de lemn, pe care le poți prinde de cadrul grădinii. Prinde sfoară de grădină de ele și de plante și urmărește cu cresc și rodesc frumos.

Dacă dorești să îți protejezi grădina de dăunători, păsări sau dacă ai animale care ar putea să facă dezordine, atunci achiziționează plase de protecție. Acestea se așează deasupra plantelor tale, mai ales dacă urmărești să produci legume. Ajută-te de suporții pentru plante cățărătoare și bucură-te de o grădină fără stricăciuni.

Nu uita să lași suficient spațiu între plante și să separi florile de legume. În acest fel, ele vor putea crește și se vor putea dezvolta suficient, iar tu vei aduna roadele unei munci îndelungate. Odată cu venirea lunii septembrie, alege să adaugi îngrășământ lichid și să începi încet încet să îți cureți grădina cu straturi înălțate de plantele anuale, care s-au uscat. În acest fel, vei putea să reîncepi să refolosești spațiul odată cu venirea primăverii. O dată la doi ani, schimbă sau adaugă pământ nou, schimbând rația de nisip în funcție de plantele alese.
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!