Cum alegi cel mai bun redresor auto?

Cum alegi cel mai bun redresor auto?

Dacă ești șofer, probabil ai avut și tu acel moment de mini-panică, în care ai simțit că tot sângele îți coboară în picioare când ți-ai dat seama că bateria de la mașină este descărcată sau că este pe punctul de a se descărca.

Bateria auto este cea mai importantă piesă a sistemului electronic auto. După câțiva ani, orice baterie auto se uzează și trebuie înlocuită. Unele însă se uzează mai repede, principala cauză fiind aceea că au funcționat pe un nivel slab de încărcare în timp ce temperatura de afară era foarte rece.

O modalitate ușoară de a extinde viața bateriei auto este aceea de a folosi un redresor. Indiferent că îl vei folosi pentru mentenanță sau pentru cazuri de urgență, acesta nu ar trebui să îi lipsească niciunui șofer.

Iată unde au găsit ceilalți șoferi un astfel de redresor ieftin, dar și cum poți alege cele mai bune Redresoare auto
 

De ce să alegi cel mai bun redresor auto?

 

Un redresor auto este un echipament care nu ar trebui să îi lipsească niciunui șofer. Bateria auto este o componentă esențială a mașinii, fără de care aceasta fie nu va porni, fie nu va funcționa corespunzător.

Te poți confrunta cu multe situații în care ai nevoie de un redresor auto, care are rolul de a reîncărca bateria auto. Uneori, este posibil ca nivelul insuficient al bateriei să îți apară ca o eroare pe bord, eroare care nu dispare la câteva secunde după ce ai învârtit de cheie.

Alteori îți poți da seama de nivelul scăzut al bateriei atunci când mașina nu pornește în repetate rânduri, deși are suficient combustibil. Alteori ai putea observa că farurile nu se aprind, sau că lumina este foarte slabă, iar sunetul claxonului este foarte slab.

În toate aceste situații ai nevoie de cel mai bun redresor auto.

 

Cum alegi cel mai bun redresor auto



O simplă privire la oferta de pe piață te va face să îți dai seama că alegerea unui redresor auto bun nu poate să fie ușoară. Există foarte multe modele la prețuri foarte diferite, iar dacă nu ești foarte bine informat, nu ai cum să îți dai seama cum să faci alegerea bună.

De exemplu, cum știi dacă redresorul pe care vrei să îl cumperi este compatibil cu bateria ta auto? Care va fi timpul de încărcare? Are acesta dotări de siguranță? Ai nevoie de toate funcțiile speciale pe care ți le oferă, sau ai putea alege un model mai simplu și mai ieftin?

Doar un cumpărător informat poate să facă o alegere înțeleaptă în acest domeniu. De aceea te îndemnăm ca înainte de a încerca să cumperi cel mai bun redresor auto să consulți acest ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie.

De asemenea, la final am pregătit o listă cu recomandările noastre, selectate pe baza criteriilor de mai jos, astfel vei putea să iei mai rapid o decizie de cumpărare, și vei găsi produse la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Iată ce trebuie să știi:

 

Compatibilitate

 

Primul lucru pe care trebuie să îl verifici este compatibilitatea redresorului dorit, cu bateria ta auto. În primul rând acesta trebuie să se potrivească cu tipul de baterie auto.

Acestea pot fi de mai multe tipuri după cum urmează: plumb-gel, gel, AGM, plumb-acid, baterii de calciu, baterii umede, baterie Deep Cycle, EFB sau Lithium-ion. Trebuie să afli care este tipul de baterie cu care mașina ta este dotată, și să te asiguri că redresorul are efect asupra acelui model.

Tot la compatibilitate vorbim și despre tensiunea electrică a bateriei care este măsurată în Volți (V). Majoritatea bateriilor auto au o baterie cu o tensiune de 12 V sau 24 V, și rareori, la tractoare sau mașini foarte vechi, o baterie de 6 V.

Vei observa că modelele diferite de redresoare auto pot avea un efect suficient asupra încărcăturii electrice a diferitelor tipuri de voltaj. Cu alte cuvinte, o baterie de 12 V are nevoie de un redresor auto 12 V.

Ce se întâmplă dacă achiziționezi un redresor de 24 V. Acesta poate fi folosit fără probleme și pentru încărcarea bateriilor cu un voltaj mai mic, dar este în dezavantajul tău, deoarece prețul de achiziție va fi mai mare, iar tu nu îl vei putea folosi la potențialul maxim.

Dacă deții mai multe mașini dintre care una are o baterie de 12V și alta de 24V, atunci este indicat să îți cumperi un redresor auto cu dublă utilizare, putând schimba voltajul cu un simplu buton.

Dacă însă ai o mașină convențională și nu ai de gând să treci la un SUV sau o camionetă prea curând, nu are rost să investești într-un astfel de redresor. Prețul de achiziție al unui redresor de 12 V poate fi uneori de 4 ori mai mic decât al unuia de 24 V.

 

Portabilitate

 

Portabilitatea poate sau nu să fie un criteriu de selecție important pentru tine. Cum poți să îți dai seama? Ei bine, gândește-te: ești îndoielnic în ceea ce privește acumulatorul tău? Îți este frică că mașina va rămâne fără baterie atunci când ești în trafic?

Dacă răspunsul la aceste întrebări este da, înseamnă că ai nevoie de un redresor care să aibă o dimensiune cât mai mică, o greutate cât mai mică și un design care să îți permită să îl depozitezi în portbagaj.

Atunci când acumulatorul se descarcă subit sau dintr-un motiv sau altul rămâi fără baterie, atunci vei putea să conectezi redresorul și să ai suficientă energie pentru a porni mașina.

Dacă răspunsul la întrebările de mai sus este nu, asta nu înseamnă că nu ai nevoie de un redresor, ci doar că nu ai nevoie de unul pe care să îl porți cu tine în mașină. Orice șofer ar trebui să aibă în garaj un redresor.

Majoritatea cazurilor în care acumulatorul se descarcă sunt datorate unei nopți geroase de iarnă, care sunt foarte comune la noi în țară. Totuși, dimensiunea și greutatea redresorului nu ar trebui să te preocupe prea mult, deoarece acesta va fi depozitat în garaj și va fi folosit rareori.

Tot la portabilitate vorbim despre câteva componente pe care orice redresor auto trebuie să le aibă. Un mâner pentru transport, care este nu doar o modalitate de a face redresorul mai portabil, ci și de a-ți asigura protecția împotriva accidentelor. Pentru modelele mai grele, este utilă prezența rotilelor de transport.

 

Amperaj

 

Amperajul se referă la cantitatea de curent electric pe care redresorul o poate suporta, sau cantitatea de curent electric pe care o poate transmite.

Cu cât valoarea amperajului, care se măsoară în Amperi pe oră (Ah), este mai mare, cu atât este mai mare cantitatea de curent pe care redresorul o poate suporta, precum și viteza cu care acesta va încărca acumulatorul. Totuși, încărcarea rapidă nu este mereu un lucru de dorit.

Cel mai bun redresor auto este capabil să detecteze modul în care trebuie să încarce bateria, și să aleagă rata ideală de încărcarea a acumulatorului.

Majoritatea bateriilor auto pot avea un amperaj de 56Ah, 60Ah, 70Ah, 74Ah, etc. Amperajul de încărcare poate fi oriunde între 2Ah și 45Ah.

Cum faci alegerea bună? Ei bine, trebuie să ții cont de câteva criterii, dar din capul loculului îți spunem că cel mai bun redresor auto are un număr de amperi la încărcare între 10 și 12 Ah. Cu un astfel de amperaj, vei putea încărca o baterie în aproximativ 8 ore, deci este ideal dacă vrei să lași mașina la încărcat peste noapte.

Modelele mai ieftine de redresor sunt cele între 4Ah și 6Ah. Acestea pot fi destul de bune pentru o mașină convențională, dar deja timpul de încărcare este mult mai mare.

De exemplu, un acumulator de 60 Ah se va încărca în 17 ore cu un redresor de 5Ah, în timp ce atunci când folosești un redresor de 12Ah, durata va fi de doar 8 ore, deci jumătate din timp.

Ca regulă generală, amperajul redresorului trebuie să fie de cel puțin 10% din amperajul acumulatorului auto. Cu alte cuvinte, dacă bateria ta auto este de 70 Ah, redresorul trebuie să fie de minim 7 Ah.

Un alt motiv pentru care să alegi un redresor care să fie de peste 10 Ah, este că toate modele de redresor cu amperaj mai mic, au tendința de a se uza și defecta mai repede, ceea ce te-ar oblica să refaci investiția mult mai rapid și să ieși mai scump, în realitate.

 

Puterea absorbită și curentul la start

 

Aceste indicatoare îți arată dacă redresorul va fi capabil să îți pornească motorul fără timp de așteptare și cât va consuma acesta la o încărcare. Practic, dacă acesta este asigurat cu scurtcircuit, numărul de wați absorbiți la o oră nu contează atât de mult.

Ce este cu adevărat important este să cunoști care este valoarea electricității la start. Aceasta este măsurată în Amperi. Cu cât aceștia sunt mai mulți, cu atât vei reuși să pornești motorul fără a fi nevoit să aștepți o încărcare în prealabil.

De exemplu, dacă ai un motor în 4 sau 6 cilindrii acesta va avea nevoie de o cantitate mare de electricitate la start. De aceea sunt recomandate redresoarele cu un minim de 300 A la start.

Un astfel de redresor poate fi destul de costisitor, deci dacă ai o motorizare mai simplă, este foarte probabil ca un redresor auto cu 150-180A să fie suficient pentru tine.

De asemenea, dacă pornirea imediată nu este foarte importantă pentru tine și îi poți oferi un timp de încărcare de 10 minute înainte de a încerca să pornești mașina, atunci un redresor de 100A este ideal. Valorile menționate se aplică pentru un acumulator de 60 Ah.

 

Funcții de siguranță

 

Siguranța este un criteriu de selecție foarte important în cazul redresoarelor auto. Pentru început, trebuie să te asiguri că nu supraîncarci bateria auto deoarece acest lucru ar putea deteriora atât acumulatorul cât și redresorul.

În al doilea rând, bateriile auto funcționează pe baza unor substanțe chimice periculoase, iar orice eșec se poate transforma într-un dezastru. Drept urmare, orice redresor auto trebuie să fie dotat cu unele componente de protecție:
 

  • Detecție automată de amperaj și voltaj – Asta va preveni supraîncălzirea și supra-sarcina bateriei.
  • Protecție la polarizarea inversă – Pentru a nu conecta cleștii greșit între baterie și redresor.
  • Protecție anti scântei – Ultimul lucru de care ai nevoie în garaj este o scânteie de la bateria mașinii. Pe lângă riscul de a crea un incendiu, scânteile ar putea strica atât acumulatorul cât și redresorul.
 

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun redresor auto?

 
  • Moduri de încărcare – de regulă trei moduri diferite: încărcare de mentenanță, încărcare rapidă și start direct.
  • Temporizator – util în cazul încărcării rapide
  • Oprire automată – redresorul își oprește activitatea singur, odată ce s-a atins nivelul de încărcare intenționat.
  • Clești pentru borne – este important ca aceștia să fie foarte bine izolați
  • Cablurile pentru clești
  • Cabluri de alimentare pentru redresor
  • Mâner pentru transport – în cazul redresoarelor mai mari
  • Roți – tot pentru transport facilitat
  • Adaptor de încărcare 230V AC
 

Producători

 

Un important indiciu al calității redresorului îl reprezintă producătorul. De multe ori poți să îți dai seama dacă un redresor este bun, verificând cine l-a fabricat. Sfatul nostru este să nu cumperi niciodată un redresor ieftin și no-name, deoarece riști să deteriorezi iremediabil bateria auto.

Brandurile care și-au făcut un renume sunt foarte atente la standardele de fabricare a produselor pentru a se asigura că își păstrează clienții mulțumiți și o bună reputație. Iată care sunt cele mai recomandate: Telwin, Intensiv, Raider, Almaz

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun redresor auto online. Astfel vei putea alege dintre diferite modele și îți va fi mult mai la îndemână să filtrezi criteriile de selecție, și să alegi un produs care se potrivește cu bugetul de care dispui acum.

Înainte de a face orice tip de achiziție online, este foarte important să verifici părerea altor utilizatori. Dacă aceștia au avut experiențe neplăcute cu redresorul, este foarte probabil ca și ție să ți se întâmple același lucru.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cel mai bun redresor auto?


Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!