Cum să alegi motocoasa potrivită pentru grădina ta

Cum să alegi motocoasa potrivită pentru grădina ta
Odată cu instalarea verii și creșterea din abundentă a vegetației, trebuie să acordăm prioritate deosebită îngrijirii grădinii. Pentru întreținerea corespunzătoare a acesteia, îngrijirea unei livezi sau pentru curățarea unui teren, nimic nu e mai potrivit decât o motocoasa. Utilajele potrivite de tuns și îngrijit iarba - motocoasele, mașinile de tuns, trimmerele sau scarificatoarele te vor ajuta să reduci cu mult efortul pe care în mod normal l-ai depune folosind o coasă manuală, precum și timpul petrecut muncind în grădina. Din acest motiv, este esențial ca toate echipamentele și mașinile pe care le vei utiliza pentru a menține spațiul tău verde frumos și îngrijit să fie alese corespunzător și cu simt de răspundere.

Motocoasa de umăr este nimic mai mult decât un trimmer cu motor termic pe benzină sau diesel, care se poartă pe umăr și care folosește mișcarea de rotație pentru a tunde sau tăia iarba. Principalul avantaj al motocoasei este faptul că are un preț mult mai mic față de o mașină de tuns iarba, și totodată este mult mai ușor de întreținut și depozitat.

Alegerea unei motocoase de umar poate fi uneori o provocare, ținând cont de diversitatea modelelor de pe piață și multitudinea de factori care trebuie luați în considerare.  

În primul rând, trebuie să stabilești mărimea suprafeței pe care urmează să o întreții, modul în care vei folosi motocoasa și ce fel de vegetație urmează să cosești (vegetație lemnoasă, iarbă sau tufișuri). Totodată, ține cont și de ușurința cu care o vei folosi, zgomotul făcut de aceasta dar și emisiile de noxe, întreținerea ei și siguranța în utilizare.

Înainte de începe să cauți cea mai bună motocoasă într-un magazin de scule si unelte, trebuie să cunoști anumite detalii despre ea. 
Caracteristici importante de care să ții cont
Atunci când vorbim despre ușurința cu care folosești o motocoasă, ne referim la efortul pe care îl depui atunci când o utilizezi.

De aceea, e important să poți susține greutatea acesteia pe perioade mai lungi, dacă este necesar. Astfel, motocoasele de umăr sunt de cele mai multe ori echipate cu un ham, pentru a-ți asigura confortul necesar. 

Mai mult de atât, motocoasele profesionale sunt dotate cu sisteme de autopropulsie, utile mai ales pentru zonele de deal sau terenuri aflate în pantă - deoarece în aceste condiții e nevoie de o forță mai mare pentru folosirea lor.

Pentru a-ți ușura munca, optează pentru o motocoasa prevăzută cu sistem anti-vibrații și trepte reglabile de tăiere, dacă urmează să o folosești pe perioade mai mari de timp.

Un alt aspect important în alegerea motocoasei e dat de sistemele de siguranță, care se referă la protecția butonului de pornire și la capacul care protejează capul de tăiere. 

De asemenea, e important de știut că motocoasele cu ax curbat tind să fie mai confortabile și mai ușoare, pe când cele cu ax drept au avantajul preciziei și al flexibilității. 
 

Tipurile de motocoase, în funcție de mărimea grădinii tale


Modul de utilizare și suprafața pe care urmează să o cosesti au un rol important în alegerea pe care urmează să o faci. Acești doi factori împart motocoasele în trei mari categorii:
  • Motocoase hobby - pentru suprafețe de până în 500 mp
  • Motocoase semiprofesionale - pentru suprafețe de peste 500 mp
  • Motocoase profesionale - pentru suprafețe de la 10.000 mp
  • Motocoasele hobby
O motocoasa cu motor mare care dispune de un număr mare de rotații pe minut este de obicei destinată lucrărilor mai ample, pe suprafețe extinse de teren. Pentru uz ocazional, sunt ideale motocoasele hobby ușor de manevrat și fiabile, care sunt prevăzute cu motoare mici, electrice sau motoare în doi timpi - în cazul motocoaselor pe benzină.
 

Motocoase semiprofesionale 


Dacă suprafața terenului tău depășește 500 mp, deja ai nevoie de o motocoasă semiprofesională de putere medie, care funcționează pe benzină și care are în jur de 2-3 CP. De regulă, acestea au o putere de peste 700 W.
 

Motocoase profesionale


Când munca ta este dependentă de o motocoasa cu putere mare, alege un model profesional cu motor în patru timpi. Motocoasele profesionale pot fi folosite și la munci agricole, nu doar la cosit.

În funcție de nevoile tale, de structura grădinii și de tipul de vegetație existent, poți alege între o motocoasă electrică și o motocoasă pe benzină.
 

Ce diferențe există între motocoasa electrică și cea pe benzină?


Față de modelele care funcționează pe benzină, motocoasa electrică este mult mai silențioasă și va fi implicit mult mai ușor de întreținut deoarece nu necesită ulei sau combustibil. De asemenea, are avantajul de a fi mult mai ușoară decât cea pe benzină, fapt ce presupune o utilizare mai facilă de către toți membrii familiei. 

Motocoasele electrice pot dispune de fir de alimentare pe care trebuie să îl conectezi la o priză, însă exista și modele fără. Motocasele fără fir de alimentare funcționează în baza unor acumlatori, care trebuie încarcați după ce se termină. Totodată, diferența majoră dintre motocoasa electrică cu fir și motocoasa electrică pe acumulatori se vede în preț (cele pe baza de acumulatori fiind mai scumpe) și în manevrabilitate. 

Spre deosebire de motocoasele electrice, motocoasele pe benzină sunt mult mai puternice și necesită o îngrijire mult mai atentă, deoarece au nevoie atât de combustibil cât și de ulei. De asemenea, sunt mai ușor de utilizat fiindcă nu au fir de alimentare, și totodată sunt mult mai eficiente pe suprafețele mari de teren și pentru vegetația bogată. 

În cazul în care optezi pentru un model pe benzină, puterea motorului este măsurată în cai putere. Un CP este echivalentul a 735 W. Asta înseamnă că pentru un teren mediu sau mare, ai nevoie de o motocoasa puternică de 2-3 CP. 
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!