Ce drujba sa alegi si cum sa o intretii corespunzator?

Ce drujba sa alegi si cum sa o intretii corespunzator?
Dacă ar fi să facem o listă a uneltelor necesare celor care au grădină sau care iubesc să lucreze cu materiale naturale, drujba ar fi sigur pe primul loc. Aceasta vine în ajutorul oricărui gospodar care dorește să își îngrijească grădina într-un mod facil, sau pentru cei care iubesc să lucreze cu lemnul și să fie creativi. De altfel, o drujbă este mai practică și mai ușor de folosit decât un topor sau un fierăstrău. Întreținerea sa se poate face de acasă, la intervale de timp regulate, pentru a beneficia de achiziția făcută pentru un timp cât mai lung. 
 

De ce să alegi o drujba pe gaz?


Dacă îți place să ai grijă și să îți amenajezi grădina sau curtea în mod regulat, sau În acest caz, este bine să alegi o drujbă care să se potrivească nevoilor tale. Deși majoritatea ar fi tentați să achiziționeze un model electric, această alegere nu este întotdeauna cea mai bună variantă. Modelele cu gaz au viață mai lungă decât cele electrice, sunt mai ușor de întreținut și mai performante. În cazul în care tai lemne de foc în mod regulat sau cureți copaci,  recomandarea noastră este să optezi pentru un model cu gaz. Poți să alegi drujbe rusesti Baikal, deoarece acestea sunt cele mai bune modele de pe piață. 

Reîncărcarea unei drujbe cu gaz durează mult mai puțin timp și este mult mai economică decât un model electric.și în cazul în care ești dispus să te murdărești puțin pe mâini, acest model poate rezista mult și bine cu o întreținere regulată pe care o poți face chiar tu acasă. Deși lanțul drujbei se tocește dacă nu este folosit corespunzător, acest lucru nu trebuie să te sperie. Poți achiziționa un nou lanț, sau dacă dorești să economisești, poți alege să cumperi dintr-o selecție de masini de ascutit lant drujba
 

Cum sa alegi un model potrivit de drujba?


Oamenii neexperimentați sau începători pot considera acest subiect dificil și se pot simți intimidați de varietatea mare de produse, însă nu este cazul. Pentru a putea alege un model potrivit, continuă să citești acest articol!

Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont sunt sarcinile pentru care vei folosi acest instrument. Dacă lucrezi pe șantier, în construcții, atunci vei avea nevoie de o drujbă mare și puternică, care să taie repede, indiferent de grosimea lemnului. În acest caz, este recomandat să achiziționezi modele premium de la firme precum ProCraft sau Craft-Tec. Ele dispun de filtre de aer performante și motoare puternice. Ele pot funcționa perioade lungi de timp fără probleme, deoarece sunt create special în acest sens.

Dacă tai lemn ocazional, sau ai proiecte care necesită un astfel de dispozitiv, atunci este bine să optezi pentru un model ușor de folosit și cu greutate redusă. În cazul în care nu ai mai folosit drujbe înainte, sugestia noastră este să rogi pe cineva să te ajute și să lucrezi numai sub supraveghere, deoarece acestea pot fi periculoase dacă nu sunt folosite cum trebuie.
 

Cum se ascute lantul de drujba


În cazul în care lanțul de drujbă nu mai taie așa cum trebuie, există câțiva pași pe care îi poți parcurge pentru a-l ascuți:
  1. Citește cu atenție manualul de  utilizare înainte de a folosi o mașină de ascuțit lanțul de drujbă.
  2. Poartă mereu echipament de protecție precum mănuși și ochelari
  3. Asigură-te că faci toate modificările de poziție în timp ce mașina de ascuțit este oprită sau scoasă din priză.
  4. Curăță cu grijă lanțul înainte de a-l ascuți.
  5. Poziționează lanțul pe baza mașinii de ascuțit.
  6. Asigură-te că este poziționat la un unghi corect. Poți afla mai multe detalii de acest fel citind manualul de instrucțiuni.
  7. Coboară brațul de ascuțire al aparatului în poziția potrivită și reglează cu ajutorul manetei.
  8. Odată ce toate aceste setări au fost făcute, poți porni mașina. Folosește o mișcare de coborâre pentru a evita posibilitatea de a toci și mai tare lanțul.
  9. Odată ce ai terminat cu zona prinsă în clema de siguranță, oprește aparatul și ajustează în funcție de necesitate.
  10. Odată ce ai ascuțit toți zimții pe o parte, întoarce lanțul și ia-o de la capăt pentru celălalt sens.

În cazul în care nu deții o mașină de ascuțit lanțul pentru drujbă, poți lua legătura cu firme specializate, care prestează astfel de servicii, sau poți achiziționa un lanț nou.
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!