Deshidrator universal 12 tavi 800W INOX, Micul Fermier GF-GF-2193
Dehidratorul universal 12 tavi, 800W, INOX , Micul Fermier GF-2193 este conceput exclusiv pentru uscarea produselor alimentare si a plantelor. Capacitatea de a regla usor temperatura si ventilatorul ofera conditiile de temperatura necesare pentru uscarea diferitelor produse.
Sfaturi pentru dehidratarea produselor alimentare
1. Asezati produsele pe tavi fara a le suprapune.
2. Daca timpul de dehidratare este de 6 ore atunci verificati o data la 2 ore stadiul dehidratarii.
3. Inainte de scoaterea produselor dehidratate veirifcati stadiul de dehidratare, taiati bucatele pentru a vedea gradul de umiditate. Daca produsele sunt inca umede trebuie sa mariti timpul de dehidratare.
4. Etichetati produsele cu data, tipul, cantitatea pentru a va imbunatati metodele pe parcurs pentru a obtine cele mai bune rezultate.
5. Pentru a obtine produse de calitate superioara, pastrarea in bune conditii este esentiala. Alimentele trebuie impachetate numai dupa ce s-au racit. Daca se depoziteaza in spatii reci, intunecoase si uscate, produsele pot rezista perioade mai mari de timp. Temperatura ideala de depozitare este de 16˚C sau mai joasa.
6. Pastrati alimentele in pungi de depozitare cu inchidere ermetica sau in pungi vidate.
7. Dupa dehidratare, produsele alimentare isi miscoreaza volumul de 1/2 pana la 1/4 din dimensiunea initiala asa ca feliile nu ar trebui sa fie prea mici inainte de procesare. Pastrama isi micsoreaza volumul de 1/3 din marimea initiala.
Cateva exemple cu duratele de deshidratare:
Plante erbacee: Timpul de uscare 5-8h; Temperatura de uscare 45-65˚C
Produse sub forma de faina: Timpul de uscare 3-4h; Temperatura de uscare 40-45 ˚C
Gustari pentru copii: Timpul de uscare 5-8h; Temperatura de uscare 45-50 ˚C
Legume: Timpul de uscare 6-8h; Temperatura de uscare 60-70 ˚C
Fructe intregi si foliate: Timpul de uscare 8-10; Temperatura de uscare 60-75 ˚C
Carne, peste: Timpul de uscare 8-12h; Temperatura de uscare 55-70 ˚C
Precautii:
• In timpul functionarii, fantele de ventilatie din spatele dehidratorului trebuie sa fie la o distanta minima de 15cm fata de perete pentru a mentine circulatia aerului si in acest fel reducerea consumului de energie electrica si scurtarea timpului de procesare.
• Cand dehidratorul este in functiune si in mod special atunci cand functioneaza la putere maxima, carcasa se poate incalzi puternic si de aceea nu amplasati obiecte pe dehidrator.
• Nu este recomandat sa puneti produse cu grade diferite de umiditate de exemplu carnea cu fructele deoarece au timpi diferiti de procesare. De asemenea fructele bogate in apa se recomanda a fi taiate in felii mai groase deoarece, dupa uscare ele se vor subtia destul de mult. Daca feliie sunt prea subtiri, calitatea gustului poate fi afectata dupa procesare.
• Deconectati de la retea aparatul dupa utilizare, nu mentineti aparatul conectat la priza daca nu il utilizati pentru a evita orice pericol.
Brand |
Micul Fermier |
Capacitate |
15 L |
Dimensiuni |
37,2x27,5x32,5 cm |
Frecventa (Hz) |
50 Hz |
Greutata bruta |
14 kg |
Greutate neta |
13 kg |
Material carcasa |
Inox 201 |
Material tavi |
Inox SS304 |
Material usa |
Geam - stalinit |
Nivel zgomot |
50 dB |
Numar tavi |
12 buc |
Putere KW/W |
0,8 kW |
Tensiune |
220 ÷ 230V |
Tip produs |
Deshidrator |
Turatie motor (rpm) |
1500 rot/min |