La ce trebuie sa ai grija atunci cand folosesti o aeroterma

La ce trebuie sa ai grija atunci cand folosesti o aeroterma

Aerotermele sunt ieftine, convenabile, usor de achizitionat si ocupa putin spatiu. Sunt foarte comune in casele celor dintre noi care nu avem centrale de apartament sau vila. Chiar si asa, multi dintre noi avem o aeroterma pentru situatii neprevazute. Dar, ca in cazul oricaror electrocasnice, exista o serie de pericole in exploatarea aerotermelor.

 

Riscuri atunci cand folosesti o aeroterma electrica

 

Pericolul de electrocutare

Intotdeauna exista riscul de electrocutare. De cele mai multe ori, se datoreaza neglijentei: multe aeroterme au roti pentru a fi usor de mutat, si nu de putine ori se trece cu rotile peste cablul de alimentare. Sau stecherul nu se scoate corect din priza. Sau, unii dintre noi depozitam aerotermele in camere cu umiditate - in camera tehnica a centralei, intr-o debara sau chiar in garaj. Este foarte important sa tinem aerotermele, si de fapt orice aparat electric, in afara camerelor cu umiditate ridicata, cum ar fi bucataria sau baia.

In plus, pericolul de electrocutare poate fi si din cauza unor fire prost izolate, sau a unor eventuale defecte.

 

Riscul de arsuri

Atunci cand mutam o aeroterma, dupa ce a fost folosita pentru a incalzi o camera, trebuie sa avem grija la partile metalice. De obicei acestea se incalzesc foarte tare, si daca le atingem riscam arsuri grave. De asemenea, trebuie sa ferim copiii si animalele de casa de aeroterme.

 

Riscul de incendiu

Aerotermele pot provoca incendii datorita unor scurtcircuite sau datorita plasarii acestora in vecinatatea unor materiale inflamabile. Niciodata nu trebuie folosite aerotermele si caloriferele electrice pe post de uscator de haine.

Aerotermele si caloriferele electrice au un consum ridicat de energie electrica. Atunci cand instalatia electrica este defectuoasa, cand sigurantele (disjunctoarele) au amperaje mici, cand se folosesc multe aparate electrice simultan, sau cand se folosesc prize si prelungitoare electrice de slaba calitate, si care nu folosesc materiale ca ceramica, exista un risc de incendiu. Nu inseamna ca poate lua foc aeroterma sau caloriferul, ci poate insemna ca instalatia electrica - firele electrice din pereti poate ceda, firele intrand in contact, creand un scurtcircuit si cauzand un incendiu.

 

Cu toate ca aerotermele prezinta o serie de pericole in exploatare, tot sunt mult mai sigure decat resourile improvizate - le stim cu totii, o bucata de BCA cu un canal sapat, in care s-a montat o rezistenta electrica, sau resourile pe gaz, sau sobele cu gaz. Cat timp avem grija la cum le depozitam si ne asiguram ca firele si sistemele de control sunt izolate si nu prezinta riscuri, le folosim doar pentru a incalzi un spatiu (nu si haine) si avem o instalatie electrica functionala, le putem folosi cu incredere.


La RoUnelte, gasiti in categoria Casa si gradina peste 20 de modele de aeroterme, atat pentru camin, cat si industriale.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!