Tot ce trebuie sa stii despre generatoare de curent

Tot ce trebuie sa stii despre generatoare de curent

Atunci când ne gândim la generatoare de curent, mulți dintre noi consideră că sunt necesare pentru spitale și școli, instituții publice care au nevoie de un plan de rezervă în cazul unei pene de curent. Acest lucru nu este însă în totalitate adevărat, deoarece ele sunt mai des întâlnite decât crezi. Ele sunt deosebit de folositoare, mai ales pentru cei care dețin o cabană la munte, care locuiesc în zone predispuse ploilor sau fenomenelor meteorologice extreme. Mai mult, ele sunt avantajoase în cazul unor lucrări de renovare sau atunci când se privește mai ales securitatea unui sistem electric. 

 

Dacă consideri că ai nevoie de un generator electric pentru casa ta, atunci continuă să citești acest articol pentru a afla cum să alegi modelul potrivit!

 

Tipuri de generatoare de curent

 

Există mai multe tipuri de generatoare de curent, clasificate după câteva aspecte generale.

 

În funcție de modalitatea de transport, există generatoare fixe și generatoare mobile. Modelele mobile sunt folosite în cazul situațiilor de urgență, însă necesită transport, instalare și deseori combustibil. În cazul în care dorești un generator pentru locuința ta, atunci un model fix este alegerea perfectă.

 

După tipul de pornire, există generatoare cu pornire la sfoară și generatoare cu pornire la cheie, adică automate. Majoritatea dispun de motoare pe benzina, pentru ca tu să le poți alimenta cu ușurință.

 

Ele generează tensiune diferită, în funcție de motorizare, așadar, asigură-te că modelul este compatibil cu panoul de tensiune din casa ta, altfel s-ar putea să ai parte de o surpriză neplăcută.

 

Cum să alegi un model potrivit pentru tine

 

Dacă dorești un generator silențios și cu durată mare de funcționare, atunci optează pentru unul care funcționează în 4 timpi. El dispune în majoritatea cazurilor de un sistem de răcire special, care asigură viață longevivă motorului.

 

Ține cont de câteva aspecte generale pe care trebuie să le verifici ca să fii sigur că generatorul este compatibil cu restul casei tale: 

 

Puterea furnizată

 

Generatoarele se împart aici în două categorii - inductivi și rezistivi. Modelele inductive înregistrează un consum mai mare la pornire, în timp ce modelele rezistive au consum constant pe tot parcursul funcționării.

 

Tensiunea furnizată

 

Pe piață se găsesc două tipuri de generatoare -  monofazate și trifazate. Modelele monofazate produc energie de 230V, iar cele trifazate, de 400V sau de 230V.

 

Combustibilul

 

Există generatoare care utilizează ca și combustibil benzină sau motorină. Modelele cu motor diesel sunt mai economice, deoarece au consum redus, costuri de mentenanță mici și puteri mari la turații mici. Modelele pe benzină pornesc însă mai ușor la temperaturi scăzute, sunt mai ușoare și mai ușor de întreținut, au dimensiuni și preț redus.

 

Perioada de activitate

 

Ține cont și de cât timp dorești să îl folosești pe zi. Pentru un regim de 8-10 ore pe zi, alege un model pe benzină. Dacă vrei să îl folosești mai mult de 10 ore, optează pentru varianta pe motorină.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!