Accesorii esentiale pentru drujba

Accesorii esentiale pentru drujba

Deținerea unei drujbe simplifică semnificativ proiectele mari din gospodărie. Dacă ai toate accesoriile potrivite pentru drujbă, aceasta va funcționă optim și îți va asigura siguranță la fiecare utilizare. De la lame până la echipamentele de protecție, un ghid pentru toate nevoile drujbei tale te poate ajuta atunci când vrei să achiziționezi piese noi. 

 

Drujbele au o varietate mare de utilizări și în funcție de proiectul pentru care ai nevoie de ea, va depinde tipul de drujba care va oferi cea mai buna opțiune. În timp ce majoritatea acestor drujbe sunt utilizate pentru lucrări legate de tăierea lemnului, există și modele special concepute pentru tăierea betonului. 

 

O drujbă nu este nimic altceva decât un ferăstrău mecanic portabil. Aceasta poate fi alimentată în mai multe moduri, inclusiv cu energie hidraulică, aer comprimat sau electricitate (pe lângă benzină). Cea mai comună sursă de energie este cea a unui motor în doi timpi. Versiunile pe benzină sunt cele mai comune tipuri de drujbe care folosesc motoare în doi timpi. Drujbele sunt ușoare și portabile și pot fi utilizate pentru o serie de lucrări diferite. Pentru a prelungi durata de viață a drujbei tale, este nevoie să ai grija de părțile componente ale acesteia. Unele dintre ele necesită ascuțire și pilire, altele pot necesita înlocuire periodică.

Care sunt părțile componente ale drujbei?

În principiu, există 4 părți principale ale unui motoferastrau. Prima parte este motorul, care este fie electric, fie pe benzină în doi timpi. Urmează mecanismul de acționare, care este alcătuit de obicei din pinion și ambreiaj. Lama de ghidaj are un slot care ghidează lanțul de tăiere. Lanțul prezintă dinți (lame mici și ascuțite) care sunt folosiți pentru a tăia. Toate aceste 4 părți au fost îmbunătățite de-a lungul anilor, ceea ce a contribuit la reducerea apariție accidentelor legate de utilizarea drujbelor puternice. Unele dintre caracteristicile de siguranță realizate astăzi includ sisteme anti-vibrații, sisteme de frânare cu lanț și un design mai bun.

Lame de ghidaj (sine de ghidaj) și lanțuri 

Lamele de ghidaj, numite și sine de ghidaj, reprezintă o componentă esențială pentru orice drujbă. De regulă, sunt fabricate dintr-un aliaj de oțel foarte rezistent la uzură, care să facă față testului timpului. În general lamele au fantele ascuțite, pentru a ghida motoferastraul pe suprafața pe care o taie. Acestea au o lungime cuprinsă între 40 și 90 de cm, în funcție de sarcina drujbei. 

 

Lanțul este foarte asemănător cu cel al unui lanț de bicicletă. Fiecare segment al acestuia deține mici dinți numiți “tăietori”. Aceștia sunt extrem de ascuțiți, de aceea lama de ghidaj nu trebuie niciodată să fie manipulată fără mănuși. De regulă, lanțurile oferă limitatori de adâncime variabili. Aceștia din urmă ghidează tăietorii în funcție de cât de adânc au de tăiat. De asemenea, pilirea limitatorilor de adâncime este esențială pentru funcționarea optimă a drujbei.

Accesorii pentru ascuțirea și pilirea lanțului

Accesoriile pentru ascuțit și pilit sunt esențiale pentru menținerea duratei de viață a drujbei. Ascuțirea motoferastraului la intervale regulate îți va oferi cele mai bune tăieturi și va preveni apariția accidentelor.

 

Achiziționarea unui kit pentru pentru ascuțire și pilire este o investiție excelentă. Acesta oferă tot ce ai nevoie pentru nevoile tale: 

 
  • Curatator de canelura (șina)

  • Pilă rotundă

  • Pilă plată cu mâner

  • Șablon pentru ascuțire

  • Menghină portabilă

 

Dacă utilizarea unui astfel de kit ți se pare prea complicată, poți oricând să optezi pentru o masina de ascutit lant de drujba de pe site-ul nostru. 

Accesorii de siguranță pentru drujbă

Siguranța adecvată ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc atunci când utilizezi o drujbă. Achiziționarea accesoriilor esențiale de siguranță te va ajuta să previi accidentele grave. Elementele pe care ar trebui să le iei în considerare pentru siguranța ta sunt:

 
  • Sistem cu cască și ochelari de protecție

  • Protecție pentru auz

  • Mânuși

  • Echipament de protecție pentru corp

 

Dacă alegi să nu achiziționezi echipament de protecție pentru corp, este deosebit de important să porți îmbrăcăminte pe măsură ta în timp ce utilizezi drujba.

Alte accesorii pentru drujba

O drujbă bine întreținută te poate ține toată viața. Pentru a-ți menține drujba în funcțiune, e necesar să înlocuiești periodic piesele. Acestea includ:

 
  • Pinioane

  • Ambreiaj

  • Filtru de aer

  • Tobă de eșapament

 

Nu uita să citești întotdeauna manualul de utilizare al drujbei pentru a afla cerințele specifice fiecărui accesoriu în parte. Manualul de utilizare îți va explica, de asemenea și modul de înlocuire a pieselor drujbei și te va ajuta să înțelegi ce ulei drujba e potrivit pentru modelul tău. Ține minte - nu repara și nu înlocui niciodată piesele drujbei fără a purta echipament de protecție. Asigură-te întotdeauna că utilizezi piesele potrivite pentru modelul tău de drujbă.

 

Dacă vei urma aceste sfaturi pe care ți le-am prezentat în rândurile de mai sus, nu numai că utilizarea drujbei va fi mai eficientă și mai sigură, ci îi vei oferi acesteia mai mulți ani de funcționare fără probleme pentru toate proiectele din gospodăria ta.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!