Tot ce vrei sa stii despre nivele laser

Tot ce vrei sa stii despre nivele laser

Constructorii din ziua de astazi folosesc scule electrice high-tech, care par din filme sf. Pistoale de batut cuie portabile, polizoare unghiulare cu acumulator, ciocane usoare din titan, cutite ceramice, nivele laser.

 

Nivela laser este una dintre uneltele hi-tech, ce iti poate da precizie si usurinta de utilizare pentru a crea suprafete perfect plane cu ajutorul tehnologiei.

 

Pentru inceput, e bine sa stim cateva reguli de protectie.
 

Prima regula atunci cand folosesti o nivela laser este sa nu te uiti niciodata direct in laser sau sa nu il indrepti catre ochii cuiva. Aceste instrumente pot rani serios retina ochiului si pot cauza chiar si orbire.

Asigurati-va ca nu este nimic si nimeni intre nivela si suprafata de indreptat, nu vreti sa blocati sau sa distorsionati linia proiectata pe o suprafata.


Pe piata se gasesc 2 tipuri de nivele laser. Unitatile montate pe trepied sunt mai scumpe, dar au cea mai buna acuratete. Un asemenea laser de dimensiuni mari, este foarte util in exterior si in spatii mari. Trepiedele sunt telescopice, facand posibila reglarea pe inaltime, lucru ce face posibila alinierea tavanelor suspendate. Modelele de nivele laser portabile, de mana, sunt mult mai accesibile, dar acuratetea nu este cea mai buna, iar distanta pe care functioneaza este mult diminuata. In cele mai multe cazuri, nivelele de mana sunt suficiente pentru case, apartamente, si in general pentru uz ocazional.


Sunt recomandate nivelele care se calibreaza automat. Sunt disponibile multe modele cu aceasta functie, iar diferenta de pret fata de cele care calibrare automata este mica.


Cu o nivela laser pe trepied, eliberati zona in care lucrati astfel incat sa nu existe obstructii sau orice altceva ar putea interfera cu raza laser sau cu trepiedul. Asigurati-va ca trepiedul este montat drept, folosind un fir cu plumb atasat de centrul sau; potriviti picioarele trepiedului astfel incat plumbul sa fie egal distantat de acestea. Majoritatea trepiedelor au o platforma mai jos, cu un punct sau o cruce indicatoare. Aceasta etapa poate fi sarita pentru nivelele cu autonivelare. Montati apoi nivela laser pe trepied si porniti-o.


Este mult mai usor de folosit o nivela laser portabila, poate si datorita faptului ca se niveleaza singure (self leveling). Tot ce va trebuie este o suprafata libera de obstacole. Plasati nivela pe suprafata, porniti-o, indreptati-o in directia necesara si gata! Este motivul pentru care toti mesterii prefera nivelele laser portabile. Exista si alte tipuri, pentru utilizari diverse, dar aceasta - cea portabila - ar trebui evaluata inainte de a alege o nivela laser.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!