La ce folosesc pompele submersibile

La ce folosesc pompele submersibile

Subsolul este o parte importanta a oricarei case. Se poate folosi pentru depozitare, dar, in acelasi timp, este si locul din casa cel mai predispus la inundatii, ce pot fi cauzate de o teava sparta, sau, pur si simplu, datorita ploii. Din fericire, exista solutii pentru acest tip de probleme. Gasim acum pompe submersibile, proiectate special pentru a scoate apa din subsol. Sau beci, sau garaj.

 

Beneficiile unei pompe submersibile sunt uriase. Se plaseaza in apa si isi fac treaba singure. Au un senzor care indica nivelul apei. Acest senzor se plaseaza la nivelul solului, si daca “simte” apa, pompa intra in functiune si nu se opreste pana nu elimina toata apa.

 

Pompele submersibile sunt de mai multe tipuri. Unele se plaseaza chiar in apa, altele se plaseaza pe suprafete uscate. Din acest motiv, este important sa stii la ce vei folosi pompa.

Dupa tip, pompele submersibile pot fi: pompe de apa curata (pentru puturi si fantani) si pompe de apa murdara (de canalizare sau pentru inundatii). Majoritatea sunt electrice, si majoritatea au motorul in partea submersibila. Exista si pompe de apa murdara ce functioneaza pe benzina sau motorina, si care folosesc 2 furtunuri, unul pentru a scoate apa, si celalalt pentru evacuarea ei.

 

Avantajele pompelor submersibile

Pompa submersibila este prima alegere cand vine vorba de subsolul casei, de un garaj subteran sau pentru cine vrea sa dreneze un iaz din gradina.

 

Spre deosebire de alte tipuri de pompe, cele submersibile sunt mai eficiente. Pompeaza apa mai eficient decat altele, si, cand sunt plasate chiar in apa, detecteaza nivelul apei. Cand nivelul apei scade sub nivelul senzorului, acestea se opresc.

 

Pompele submersibile sunt mai silentioase decat alte tipuri de pompe de apa. Peretii acestora sunt conceputi astfel incat sa absoarba majoritatea vibratiilor.

 

Pompele submersibile sunt mai sigure. Nu au elemente periculoase atasate la ea, sunt usor de fixat, de instalat si reinstalat / refolosit - pur si simplu se atarna de un cui in garaj sau subsol, sau se leaga cu o coarda sau lant si se coboara in put sau fantana. Ofera siguranta si prin carcasele lor, ce sunt perfect sigure - nu exista risc de electrocutare sau acces la componente in miscare.

 

Cativa producatori buni care ofera pompe submersibile sunt: Micul Fermier, Raider, Tolsen, DDT, Detoolz sau Campion.

 

Chiar daca nu ai patit niciodata sa se inunde subsolul casei, garajul subteran sau subsolul blocului, este bine sa ai o pompa submersibila plasata deja acolo. Paza buna trece primejdia rea!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!