Generatoare pentru camping

Generatoare pentru camping

Are sens sa ai un generator electric solar pentru camping?

 

Principalul motiv pentru care mergem la camping este sa scapam de galagie si de tehnologia de zi cu zi. Exista, insa, cateva lucruri fara de care nu ne putem lipsi. Pentru unii dintre noi, siguranta este importanta, mai ales daca vorbim de un echipament medical ce necesita alimentare externa.

 

Exista, bineinteles, optiunea de a folosi un generator electric pe benzina, chiar daca este mare, galagios si nu e prietenos cu mediul. Dar daca il folosesti tocmai pentru a alimenta un radio, de exemplu, care sa-ti tina companie? Zgomotul generatorului ar l-ar acoperi. Nu mai este cazul, generatorele noastre de tip invertor sunt mult mai putin zgomotoase decat vechile modele. Un exemplu perfect este modelul Tolsen 79986, un generator cu zgomot mai mic de 65db, ce ofera o putere de 2000W. Spre comparatie, zgomotul rotilor masinii in rulare ajunge, de obicei, la 70db.

 

Revenind la generatoarele solare: cat de eficiente sunt acestea? Pai, daca vrem sa alimentam cu ele frigider, televizor si eventual un cuptor, vom fi dezamagiti. Ne putem limita la micii consumatori clasici: lumini, incarcatoare de telefon, poate un laptop sau un aparat foto, un radio, chiar si un frigider mic. In aceasta situatie, generatorul solar va face fata cu brio.

 

Este important sa intelegi ca poti calcula necesarul de energie electrica folosind matematica simpla. Aduni consumul tuturor aparatelor electrice pe care vrei sa le iei in camping, si afli puterea minima necesara pentru un generator. Daca planifici sa stai mai multe zile in camping, atunci calculele se ingreuneaza putin: afla cat timp tii pornit tv-ul zilnic si calculeaza necesarul de putere in Wh, apoi fa asta pentru fiecare aparat pe care vrei sa-l folosesti. Insumand, vei sti daca te incadrezi, de exemplu, la un generator ce ofera 1100Wh sau sau ai nevoie de unul mai puternic.

 

Cel mai mare avantaj pe care il are un generator electric solar este ca nu consuma nimic. Dar cel mai mare dezavantaj este ca functioneaza doar ziua, in conditii de lumina optime. Deci pentru noapte vei avea nevoie de un acumulator.

 

Cel mai mare avantaj pe care il are un generator pe benzina cu invertor este faptul ca functioneaza oricand, cat timp are benzina.  Ca si dezavantaj - are nevoie de aer si de evacuarea noxelor, dar cat timp ramane afara, toata lumea este in siguranta.


Ambele tipuri de generatoare - solar si pe benzina - furnizeaza energie electrica stabila, fara fluctuatii, si relativ silentioase. Principalul dezavantaj ale acestor generatoare: pretul ridicat.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!