Despre atomizoare

Despre atomizoare

Dintre toate uneltele pe care le poti lua pentru gradina, vermorelele (pulverizatoarele) si atomizoarele sunt considerate a fi printre cele mai importante. Te ajuta sa stropesti cu usurinta toate plantele. Este foarte important, mai ales daca ai o curte mare. De fapt, sunt si mai utile decat stropitorile, pentru ca nu trebuie sa te duci sa o reumpli la fel de des. Pulverizatoarele sunt convenabile, mai ales daca esti un gradinar serios. Si te ajuta sa stropesti plantele cu pesticide si ingrasamant pentru a-ti proteja si inzdraveni plantele.

 

Sunt multe tipuri de atomizoare, si fiecare dintre ele poate performa foarte bine, in functie de necesitatile tale. Poti alege dintre un pulverizator (vermorel) manual, unul cu motor pe benzina,  un atomizor, o pompa de stropit , un pulverizator cu aer comprimat, o pompa de stropit tip portabila cu carucior, vermorel electric si altele.
 

Tipuri de pompe de stropit

 

Pulverizator portabil manual

Pulverizatorul portabil se poarta in spate, ca un rucsac. Este format dintr-o lance cu diuza si un mare rucsac, care este un rezervor, in care se pune solutia de stropit. Acest rezervor are o maneta, cu ajutorul careia cresti presiunea din solutie si pompezi prin lancea cu diuza, direct spre plante. Este usor de folosit - se umple rezervorul cu solutia deja amestecata, se ia in spate si se incepe stropirea plantelor.

 

Pulverizator cu acumulator

Este similar cu modelul de pulverizator manual, doar ca in loc de maneta are motor, deci nu mai trebuie sa faci nimic, doar sa indrepti lancea catre plante si sa stropesti.

 

Vermorel electric

Vermorelul este un pulverizator electric. Efectul este de stropire (cu stropi destul de mari, nu are efect de ceata - mist) si este foarte util pentru ca este foarte usor de folosit si te poti misca repede cu el, indiferent ce stropesti - flori, vita de vie, pomi.

 

Atomizor electric

Atomizorul functioneaza diferit de un pulverizator. In loc de o stropi, solutia este mult mai fina, avand un efect de ceata. Astfel, stropirea este mult mai  eficienta si se poate raspandi substanta chiar si vertical, datorita debitului mare. Fiind vorba de un aparat electric, atomizorul este alimentat de o baterie reincarcabila.

 

Atomizor pe benzina

Atomizorul pe benzina este cel mai puternic atomizor. Este alimentat de un motor pe benzina, de obicei in 2 timpi, si este pentru plantatii mai mari. Este mare, zgomotos, dar poate acoperi culturi uriase datorita autonomiei limitate doar de cantitatea de benzina pe care o ai.

 

Are o pompa suplimentara (booster), cu ajutorul careia poate pulveriza solutia pana la 10m inaltime, deci este foarte eficient si pentru pomi fructiferi.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!