Cum se foloseste o pompa submersibila pentru irigatii

Cum se foloseste o pompa submersibila pentru irigatii

Apa este elementul esential nu doar pentru oameni, dar si pentru plante. Toate functiile lor biologice - absorbtia si distributia de nutrienti, fotosinteza, cresterea, depinde de disponibilitatea apei. Prin urmare, udarea plantelir si irigarea gradinii sunt esentiale pentru hidratarea solului, mai ales in cele mai calde luni din an, cand si ploile sunt mai rare.

 

Instrumentul care te va ajuta la irigarea gradinii este pompa submersibila, daca ai un put sau o fantana. Daca nu, si folosesti din sistemul de alimentare cu apa, atunci ai nevoie de un furtun de gradina sau de un sistem de irigatii cu tevi si aspersoare sau benzi de picurare.

 

Pompa submersibila iti furnizeaza apa pentru sistemul de irigatii sau pentru furtunul pentru stropit, direct din put, fantana, din rezervorul tau cu apa de ploaie, sau chiar dintr-un canal de irigatii sau un izvor din apropiere. Nu mai este nevoie sa scoti apa cu galeata folosind manivela, ca in alte vremuri. Si nici sa platesti pentru apa curenta, un avantaj mai ales in aceasta perioada, cand toate s-au scumpit.

 

Pompa submersibila nu doar furnizeaza apa, dar si creste viteza cu care obtii apa pentru irigat. In plus, o si transporta, cu ajutorul furtunului, direct spre locul ce trebuie udat. Nici macar nu este nevoie ca terenul dintre pompa si plantele ce trebuie udate sa fie drept.

 

Pompa submersibila este inima sistemului de irigatii, ce transporta apa fie catre un furtun de gradina, fie catre o retea intreaga de aspersoare sau benzi de picurare.

 

Cum se alege o pompa submersibila pentru irigatii

 

Desi cele mai practice pompe de apa pentru irigatii sunt motopompele, care nu sunt submersibile, pompele submersibile sunt cele mai comode de utilizat: sunt electrice, le poti activa cu un buton, nu sunt zgomotoase pentru ca sunt electrice, si nu ai nevoie de inca un furtun care sa le conecteze la sursa de apa.

 

Cand stii ce debit sa iti livreze pompa de apa, si de la ce adancime trebuie sa scoata apa, vei sti cum sa alegi o pompa submersibila. De exempu, daca ai nevoie de o pompa care sa functioneze si la 120m adancime, si sa livreze o cantitate de sub 3000L / ora, atunci o pompa ca DDT QGD120 este ideala. Daca ai nevoie de un debit de pana la 7000L / ora, atunci poti alege pompa VAA QJD120-1.5, care va opera tot pana la 120m adancime. Trebuie sa stii ca pompele submersibile au lungimea cablului de alimentare de pana la 15m , deci va trebui sa gasesti o solutie pentru a alimenta pompa, in cazul in care putul sau fantana au o adancime mai mare decat 15m.

 

Cum se foloseste o pompa submersibila la irigatii

 
  • Se conecteaza furtunul dintre pompa si sistemul de irigatii

  • Se alimenteaza (electric) pompa, fara a fi pornita

  • Se plaseaza pompa submersibila in interiorul sursei de apa (put, fantana, dig de irigatii)

  • Se porneste pompa.

 

In functie de calitatea apei, se poate atasa un filtru la pompa, pentru ca aceasta sa nu se umple de nisip, pietre sau pamant.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!