Cum sa sculptezi lemn cu ajutorul unui fierastrau

Cum sa sculptezi lemn cu ajutorul unui fierastrau

Pasiunea de a sculpta este una dintre cele mai vechi activități practicate în întreaga lume. Deși inițial, s-a practicat în piatră pentru a asigura o viață cât mai lungă a obiectului de artă, în ultima vreme, sculptura în lemn a început să capete popularitate. De ce? Ei bine, pentru că este un material accesibil, mult mai ușor de sculptat decât piatra și cu tratamentul potrivit, poate avea o perioadă la fel de lungă de viață.

 

Tot mai mulți oameni aleg să practice sculptura în lemn folosindu-se de o drujbă. Deși poate părea dificil, fiecare dintre noi trebuie să pornească de undeva și să persevereze. Repetiția este cea care duce la rezultate optime, așadar continuă să exersezi și în curând vei observa că ai creat o operă de artă.

 

Nu trebuie să fii Michaelangelo ca să te pui pe treabă. Acum ai la dispoziție numeroase modalități de învățare, șabloane și instrumente. Așadar, continuă să citești despre ce fel de drujba se potrivește acestui hobby și cum să faci primii pași în acest domeniu.

 

Pregătiri

 

Înainte să te pui pe treabă trebuie să te asiguri că ești complet pregătit. Drujbele sunt deosebit de periculoase dacă nu sunt folosite cu grijă. Din această cauză, este important să iei câteva măsuri care să îți garanteze success.

  • Îmbrăcămintea: achiziționează echipament de protecție precum îmbrăcăminte, vizor și căști de urechi. Ele sunt create cu scopul de a te menține în siguranță -  jacheta și pantalonii vor respinge drujba în cazul în care o apropii prea mult de corp, ceea ce ar trebui să minimizeze efectele.

  • Scule: alege cu grijă tipul de drujbă, acordând atenție mai ales modului în care te simți atunci când o ții în brațe sau când o manevrezi. Ar trebui să alegi un model de dimensiuni mici sau medii, pentru a nu te obosi prea repede. Nu uita să achiziționezi și ulei drujba pentru a asigura o viață lungă instrumentului tău.

  • Alege modelul și exersează: noi îți sugerăm să exersezi pe bucăți mici de lemn pentru a înțelege cum stau lucrurile. Așa te vei putea deprinde inclusiv cu mânuirea drujbei, dar și cu respectarea unei schițe sau a unei planificări.

 

Sfaturi pentru sculptori la început de drum

 

În funcție de ce tip de sculpturi ți-ai propus să realizezi, există șanse foarte mari să ai nevoie de mai multe drujbe de mărimi diferite. În mod ideal, ar trebui să dispui de un model mai mare care te poate să îndepărtezi bucățile mari de care nu ai nevoie, dar și un model mai mic pentru lucrul la detalii.

 

Folosește-te de săculeți cu nisip pentru a fixa trunchiul de lemn și pentru a evita eventualele accidentări. Nu uita să revii asupra muncii depuse cu elemente specifice realizării detaliilor, cu șmirghel, iar mai apoi să finisezi cu soluții speciale precum ulei, ceară de albine sau baiț.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!