Cum sa creezi si sa ingrijesti o gradina cu flori

Cum sa creezi si sa ingrijesti o gradina cu flori
Grădinile naturale, pline de flori, în stil cottage reprezintă trendul anului 2021. În mod tradițional, o grădină de cabană valorifică frumusețea naturală a unor tipuri de flori și plante aromatice, lăsate să crească fără o îngrijire intensivă. Oamenii normali nu aveau timp să îngrijească florile, fiind ocupați cu grădina de legume și livada de fructe. Așadar, ele creșteau singure, ocupând cât de mult loc puteau pe lângă casele oamenilor.
  

Povestea gradinilor “cottage”


Acest tip de grădină creștea pe lângă casele oamenilor de la țară, sau pe lângă cabane, încă din perioada medievală. Se crede că au apărut începând cu anii 1300, după dispariția ciumei, atunci când orașele și împrejurimile s-au eliberat, iar cabanele au dobândit suficient loc pentru grădini. În acea perioadă, cel mai important aspect era ca orice plantă din grădină să poată fi folosite pentru consum sau vindecarea afecțiunilor. 

De altfel, este cunoscut faptul că oamenii țineau și animale pe care le creșteau, pentru ca apoi să le sacrifice. Așadar, grădinile arătau cu totul diferit față de ce ne imaginăm noi astăzi. Se puteau găsi găini, porci, precum și plante care nu necesită atenție deosebită. Deseori, oamenii preferau să planteze flori precum violete, primule, margarete, care creșteau oriunde și puteau fi folosite nu doar pentru decor, ci și pentru a parfuma casa sau pentru a se găti cu ele.

Deși atunci, florile erau înlocuite de copaci fructiferi și legume care pot crește și rodi indiferent de condiții , varianta modernă implică majoritar flori și plante aromatice. Așadar, o grădină clasică diferă de una preferată în perioada actuală. 
  

Cum poti crea gradina ideala?


Atunci când vrei să îți amenajezi grădina în stil rustic, există câteva aspecte de care ar fi bine să ții cont pentru a te bucura de cel mai bun rezultat. 

Suprafața alocată grădinii dictează stilul și metoda de amenajare. Sugestia noastră este să incluzi însă un spațiu cu verdeață și să continui să citești pentru a afla despre intretinerea gazonului. Acesta nu doar că oferă senzația de spațiu, ci adaugă un plus de stil, oferind un loc de relaxare care nu este deloc greu de îngrijit. Fie că ai nevoie de o masina de tuns iarba sau de trimmere de tuns iarba, aruncă o privire pe rounelte.ro pentru a găsi cele mai bune oferte!

Poți de asemenea să optezi să creezi o potecă din secțiuni de lemn sau piatră naturală. Ai grijă însă să plantezi în jurul ei multe plante verzi pentru a da impresia unui stil ușor neglijent. 

Dacă dedici suficient timp planificării și alegerii plantelor, te vei putea bucura de cele mai frumoase rezultate. Atunci când vorbim despre peisagistică însă, selectarea unor flori și elemente decorative care să se potrivească condițiilor și timpului de udare și îngrijire pe care suntem dispuși să îl acordăm este cel mai important pas. Altfel, în timp, ele se vor ofili sau pur și simplu vor fi pierdute de la un an la altul, ceea ce nu este avantajos când se pune problema longevității și unei investiții de lungă durată.
  

Cum ne alegem plantele de grădină?


Atunci când alegem plantele de grădină, cel mai important aspect  este să ținem cont de tipul de sol, precum și de cât soare beneficiază zona atribuită amenajării. Varianta ideală pentru o multitudine de plante este reprezentată de soluri de tip cernoziom, negre, bogate în proteine. 

Alege plante de toate înălțimile și culorile, pentru că varietatea este cea care conferă frumusețe grădinilor rustice. Dacă dorești să cultivi plante aromatice, alege însă să le plantezi în ghivece sau țarcuri, deoarece acestea necesită un tip special de sol și expunere îndelungată la soare. 

Dacă plantezi lângă un gard sau vrei să creezi o boltă, optează pentru plante urcătoare, sau care cresc înalte și pot fi tunse sau prinse de suporți speciali. Desigur că nicio grădină nu este completă fără tufe de trandafiri. Există însă multe specii care cresc în regim curgător, care pot fi prinși de suporți speciali pentru a crea o lume de basm. 

Levănțica este o variantă excelentă de plantare de-a lungul potecii. Ea nu numai că protejează de gândaci și țânțari, ci și crește în fiecare an și parfumează aerul. Adaugă maci pentru o pată de culoare, iederă și ferigă. Dacă iubești florile sezoniere, care cresc în tufe, optează pentru bujori, lăcrămioare sau chiar tufenele. 

Cel mai plăcut aspect atunci când ne gândim la grădinile de tip cottage este că nu trebuie să ne facem griji cu privire la buruieni sau iregularități. Fiind o grădină în stil rustic, orice colț cu verdeață este binevenit!
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!