Cum alegi un generator electric suficient

Cum alegi un generator electric suficient

Daca se intrerupe des aprovizionarea cu energie electrica in zona ta, pentru perioade de cateva ore, atunci ai nevoie de masuri de protectie, pentru a nu ramane fara curent.

 

Ce puteti face:

Daca nu aveti electrocasnice si echipamente electrice care consuma mult, te poti gandi la un UPS.

Apartamentele moderne au, inclus in reteaua electrica, propriul ups. Chiar si electricienii “moderni” sfatuiesc, atunci cand se renoveaza un apartament, sa se includa un ups in retea. Pentru circuitele care sunt conectate la ups, de obicei, se folosesc prize sau intrerupatoare de culoare diferita, de obicei rosu, prize in care se conecteaza de obicei aparatura strict necesara: calculatoare si laptopuri, routere, frigiderul, etc. . Pentru ca acum majoritatea dintre noi folosim becuri led sau corpuri de iluminat led, acestea consuma putin si, daca exista un ups conectat la panoul de sigurante, intreg circuitul de iluminat se poate conecta la ups.

 

Daca, insa, aveti electrocasnice care consuma mult, sau echipamente electricem si intreruperea curentului electric ar putea genera defecte sau pierderi de venituri datorita suspendarii activitatii, atunci un ups nu mai este suficient. Este nevoie de un generator electric, ce poate fi utilizat un timp mai lung, cu conditia sa avem suficient combustibil.

Se stie ca generatoarele diesel sunt cele mai eficiente, insa au dezavantaje precum dimensiunea si greutatea.

 

Pentru un necesar de pana la 5KWh (exista si mai mari), este suficient un generator electric pe benzina. Acestea sunt mai mici decat cele diesel, mai silentioase si pot fi mutate sau transportate cu mai mare usurinta.

 

Exista generatoare electrice pe benzina ce au la baza motoare in 2 timpi sau in 4 timpi.

 

Generatoarele cu motoare in 2 timpi sunt mai simple (au mai putine componente), mai zgomotoase, mai putin fiabile si  functioneaza cu amestec de benzina si ulei de motor.

 

Generatoarele cu motoare in 4 timpi sunt mai silentioase, au rezervor separat pentru ulei, sunt mai fiabile si consuma mai putin.

 

Daca nu defectiunile retelei electrice sunt problema voastra, si cautati un generator pentru rulota, sau pentru cand mergeti la camping sau la pescuit, ar trebui sa va indreptati atentia catre un generator de 2KW - 3KW, in 4 timpi. Daca bugetul nu este o problema, atunci puteti opta pentru un generator electric tip inverter, care are si o izolatie fonica buna. Un exemplu este acest model de generator, produs de Tolsen. Are o putere de 2200W, consuma mai putin de 1L/ora la jumatate din capacitate, cu un plin al rezervorului de 4L poate functiona 5 ore si are sub 20KG (15.5Kg, fara lichide). In plus, curentul furnizat este foarte stabil, nu are fluctuatii de tensiune.


Daca doriti un generator nu foarte puternic, pentru camping sau pescuit, puteti alege din gama de generatoare Micul Fermier. Au putin peste 20Kg, se pot transporta fara probleme in bena sau chiar in portbagaj, daca aveti un suv sau un break mai mare.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!