10 unelte de gradinarit pe care orice gradinar trebuie sa le aiba

10 unelte de gradinarit pe care orice gradinar trebuie sa le aiba

Nu e nevoie sa ai o colectie impresionanta, dar cand ai uneltele potrivite, iti vei face treaba mult mai usor. Iata o lista de 10 unelte de gradinarit de care credem noi ca sunt indispensabile.

 

Manusi de gradinarit

Poate cele mai importante unelte pentru gradina?

Daca ai incercat vreodata sa smulgi o buruiana fara manusi, cu siguranta stii de ce manusile sunt importante. Chiar si atingerea unor plante ce par inofensive iti pot lasa mainile inflamate sau iritate, daca nu esti protejat. Folosirea indelungata a uneltelor de gradinarit iti va provoca rani sau bataturi, datorita presiunii si frecarii. Investeste intr-o pereche de manusi  de gradinarit suficient de rezistente cat sa te protejeze si de cei mai intepatori maracini, si te vei bucura mult mai mult de gradinarit.

 

Plantator sau mistrie de gradinarit

Cand vine vorba de plantat, un plantator este indispensabila. Cand alegi unul, intreaba-te daca poti dezgropa buruieni si daca te-ai descurca cu el. Pentru a-l folosi mai mult timp, pastreaza-l curat, intr-un loc uscat, pentru a nu rugini.

 

Furca de mana sau sapaliga de gradinarit cu furca

Alta unealta mica, dar importanta, este furca de mana. Iti permite sa spargi pamantul tare si sa-l amesteci cu ingrasamantul slid sau compost, pentru a atinge consistenta de care au nevoie radacinile plantelor.

 

Lopata

Daca ai nevoie sa sapi mai mult, cu o furca de mana nu vei face fata. Alege o lopata ascutita cu maner lung, si vei termina de sapat mult mai repede. Este o unealta care trebuie sa fie bine construita, robusta si dura, pentru ca manerul va fi foarte solicitat.

 

Furca pentru sapat

O furca pentru sapat este o furca mai lunga si mai mare a furcii de mana, cu dintii ceva mai drepti. O poti folosi pentru a afana solul pe suprafete mai mari, inainte de a sapa.

 

Grebla

Greblele au mai mult intrebuintari decat ai crede. In afara de faptul ca sunt cea mai buna unealta de strans frunze si crengute de pe peluza, pot fi folosite si pentru a afana suprafata solului si indreptarea lui. Poti alege greble cu dinti drepti sau greble pentru frunze, cu dintii mai lungi, mai subtiri si mai usori.

 

Foarfeca de vie

Foarfecele de vie (si pentru crengute) au foarte multe intrebuintari. Indiferent ce faci prin gradina, cu siguranta vei intalni plante ce trebuie taiate. O foarfeca de vie de calitate, ascutita, va avea o putere buna de taiere si poate taia ramuri sau tulpini de pana la 2cm grosime. Nu incerca sa tai ceva mai gros, o vei forta si se va rupe sau se va toci. Daca ai trandafiri, foloseste foarfeca de vie sa tai florile vestejite. Ii vei incuraja astfel sa infloreasca din nou.

 

Foarfeca de crengi

Farfeca de crengi este varianta cu manere lungi a foarfecii de vie. Este foarte utila cand ai nevoie sa tai crengi din copac sau sa tunzi tufisuri. Si lamele sunt mai mari si mai puternice, unele pot tai crengi chiar de 5cm grosime.

 

Foarfeca de gradina

Daca nu ai nevoie sa tai crengi mai groase, poti folosi o foarfeca de gradina pentru a taia mai multe tulpini subtiri in acelasi timp. Foarfecele de gradina sunt foarte efiiente la taiatul tufisurilor sau a gardului viu, chiar si la taiatul florilor moarte sau al ierbii mai inalte.

 

Masina de tuns iarba

Pentru orice dimensiune de peluza, e greu fara o masina de tuns iarba. Se gasesc masini de tuns iarba intr-o varietate de forme si modele, de la masini de tuns iarba manuale pana la modele electrice high-tech. Daca vrei sa-ti faci viata mai usoara, alege un model de masina de taiat iarba cu autopropulsie, precum modelul Raider RD-GLM05W . Exista si modele electrice. Iar daca vrei chiar sa nu faci nimic, poti opta pentru un robot de tuns iarba (seamana cu un aspirator smart).

 

Indiferent ce unelte de gradinarit cumperi, investeste in lucruri de calitate, pentru ca sunt mai eficiente si mai confortabil de folosit. Ai grija de ele, intretine-le corespunzator si te vor servi multi ani.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0742790554 habfamily@yahoo.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!